Ingyenes múzeumlátogatás a Néprajzi Múzeum támogatásával

Magyar Zenei Kulturális AlapítványNéprajzi Múzeum és a Zeneszöveg.hu közösen összefogva a Betlehem “nagy dolgok a jászolnál történnek” című múzeumlátogatási programmal támogatja a Pusztakovácsi Általános Iskola hátrányos-és halmozottan hátrányos helyzetű tanulóinak kulturális fejlődéséhez.

Kitűzött célja a múzeum látogatási programmal Alapítványunknak és partnereinknek, hogy közösen támogassuk a hátrányos-és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek kultúránkhoz kapcsolódó eszméinek fejlődését, egyetemes kultúránk megismertetését amellyel nagymértékben hozzá kívánunk járulni, hogy a gyerekek minél szélesebb körben meg ismerhessék egyházi, zenei és kulturális hagyományainkat. Emellett fontosnak tartjuk hogy a gyerekek kapcsolatrendszerük építéséhez is hozzájáruljunk, a múzeum látogatáson új ismertségekre, barátokra tegyenek szert.

Pusztakovácsi Általános Iskola és a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány hagyományt kíván teremteni ezzel a kiemelt programmal amelynek köszönhetően minden évben részt kívánunk venni e kulturális látogatásokon.

Milyen pozitív hatása van ennek a programnak a civil társadalomra, milyen szerepe van ebben a programban a Magyar Zenei Kulturális Alapítványnak mint zenei mint kulturális civil szervezetként?

A Magyar Zenei Kulturális Alapítvány 2013 óta létezik, elkötelezett híve az egyetemes kultúra-és zenei kultúránk támogatásának. Emellett kiemelten kezeli fiatal tehetséges hátrányos illetve halmozottan hátrányos helyzetű, a létminimum alatt élő roma és nem roma gyermekek segítését azok nem csak civil, hanem kulturális életben való érvényesülésük elősegítését is. E közös együttműködésben kívánja segíteni a civil szervezet, a kultúráért létrejött intézmények munkáját, ahol közösen összefogva igyekszünk segíteni, támogatni ezeket a fiatalokat.

Múzeumlátogatási program kiemelt támogatói:

Magyar Zenei Kulturális Alapítvány
Néprajzi Múzeum
Zeneszöveg.hu Kft.
Pacsai Gábor a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány elnöke

Pacsai Gábor © 2022 | Minden jog fenntartva!